Крупа рисова виготовлена з рису, вирощеного в Україні.
Рис шліфований має гладкі, без блиску ядра. Вони повністю звільнені від квіткової плівки. Колір крупи – білий. Рис шліфований виробляють вищого, 1-го і 2-го ґатунків. Рис – один із основних злаків на планеті. Його Батьківщиною вважають Індію та Індокитай (а за деякими даними і Таїланд), де почали вирощувати понад 10 тисяч років тому. У Європу рис було завезено під час походів Олександра македонського, в Росії його почали вирощувати та переробляти у 17 столітті за наказом Петра Першого.
Сьогодні у світі відомо понад тисячі різних сортів рису і кожного року його виробляють близько 350 мільйонів тонн. Середнє споживання рису на одну людину в Азії – 150 кілограмів у рік.
Харчова цінність рису, як і інших круп, залежить від виду зерна та способу його переробки. Після відділення оболонки і поліровки зерна зменшується кількість вітамінів, мінеральних солей, клітковини, але при цьому покращується засвоєння вуглеводів та білків. Рис відрізняється високим вмістом крохмалю (85 %), який легко засвоюється, тому рис відносять до дієтичних продуктів. Але, з іншого боку, крохмаль рису представляє собою складні вуглеводи, необхідні для підтримки м’язової сили та витривалості, тому спортсмени завжди включають до свого раціону блюда із рисом.
За кількістю білків рис уступає іншим крупам (не більше 8%), але амінокислотний склад білка рису достатньо близький до оптимального. У рисовій крупі мало жирів (1,5 – 2,6 %), але ці жири багаті цінними ненасиченими жирними кислотами, які сприяють засвоєнню вітамінів та володіють антиоксидантними властивостями. Крім того, вони містять фосфоліпіди, які благотворно впливають на обмін жирів. Із мікроелементів рис містить багато калію, фосфору, магнію, невелика кількість кальцію та заліза. Із вітамінів у рисі присутні вітаміни В1, В2, Е,РР і незначний відсоток фолієвої кислоти, холіну, біотину, піридоксину.
Слизисті супи та каші ефективні при необхідності дотримання механічних та хімічних дієт, особливо при загостренні виразкової хвороби шлунку та дванадцятиперстної кишки, хронічного коліту. Високий вміст у рисі калію робить його корисним при наявності набряків та прихильності до серцево – судинних захворювань. Рис сприяє нормалізації водно – сольового обміну, покращує роботу імунної системи, корисний при захворюванні нирок та сечового міхура. Рис не містить глютину, тому його можна вживати хворим целіакією.
Із рису можна готувати блюда на любий смак – від солодкого до дуже гіркого, тому що смак рису «нейтральний». Блюда із рису чудово засвоюються і є повноцінними в поєднанні овочами, рибою, м’ясом. Салати із додаванням рису містять практично повний набір необхідних вітамінів та мікроелементів. Із рису можна приготувати і низькокалорійне дієтичне блюдо і дуже калорійну їжу для набрання ваги та укріплення м’язів.
Бренд
Терра
Склад
Крупа рисова.
Калорійність
338.00ккал
Білки
7.00г
Жири
0.50г
Вуглеводи
74.50г
Вага
400 г
Термін придатності
12 місяців
Купуючи Рис Терра круглозернистий вищого гатунку швидкого приготування 5шт 80г упаковка ви заощаджуйте 12.1 грн від початкової вартості