Ячмінна крупа має вигляд дробленого ядра ячменю, звільненого від квіткової плівки і частково від плодової та насіннєвої оболонок і зародка. Залежно від крупності та рівності крупа буває трьох видів. На нашому підприємстві виготовляють ячмінну крупу двох видів - №1 і №2 (тобто відбирають великі та середні частинки дробленого зерна).
Ячмінь входить до найдревніших культурних злаків Землі. Російським вченим М.І.Вавиловим визначено два центри походження ячменю – це Середземноморський та Передньоазіатський райони. Під час розкопок пізньопалеолітичних зупинок в Ізраїлі археологи знайшли зерна пшениці та ячменю. Радіовуглецевими методами було встановлено їхній вік – 19400 років.
Ячмінь – найбільш стійкий злак, який визріває в північних широтах і у високогір’ї, тому його вирощують також у північних районах Фінляндії та Норвегії, під Верхоянськом у Росії, на Алясці та в гірських районах Гімалаїв.
Харчова цінність ячмінної крупи дуже висока. В його зернах міститься до 11% білка, 66% вуглеводів, 4,5 % клітковини, до 2% жирів. У ячмені багато мінеральних речовин та мікроелементів. Він містить калій, хром, фосфор, кальцій, залізо, марганець, мідь, цинк, селен, молібден, нікель, кобальт, бор, йод. Також багато вітамінів групи В, Е, РР.
Страви із ячменю мають пом’якшувальні, обволікаючі, спазматичні, протизапальні властивості. Також існують дані, які вказують на те, що ячмінь призупиняє ріст пухлин на початковій стадії розвитку. Страви із нього рекомендують під час лікування молочних залоз та для підсилення виділення молока у жінок в період годування груддю, при ожирінні, діабеті, захворюванні нирок, сечовивідних шляхів (пієлонефритах), подагрі та артритах, а також як загальнозміцнюючий засіб після операцій.
У вигляді каш та гарнірів ячмінну крупу включають у дієти, які не потребують особливого щадіння шлунково-кишкового тракту (особливо при запорах та ожирінні); у вигляді слизистих та перетертих супів – для бережних дієт.
«Ячмінь – найкраще джерело корисних речовин, які необхідні людському організму для його росту, відновлення та здоров’я».
Президент Інституту Здоров’я Японії Йошихие Хагівара (Yoshihi Hagiwara).
Бренд
Терра
Склад
Крупа ячмінна ячна.
Калорійність
324.00ккал
Білки
10.00г
Жири
1.30г
Вуглеводи
65.20г
Вага
400 г
Термін придатності
9 місяців
Купуючи Крупа Терра №1 ячна швидкого приготування 5шт 80г упаковка ви заощаджуйте 7.4 грн від початкової вартості