Лавровий лист має слабкий запах і гіркуватий смак. В якості пряності використовують листя (сушені і зелені), плоди і порошок, виготовлений із сушеного листя. Широко застосовується в кулінарії і консервуванні. Лаврове листя інколи називають спецією, настільки часто він вживаний. Він облагороджує і ароматизує перш за все кислі страви (соуси, підливи). Додають його і в перші страви – супи (м’ясні, овочеві, рибні та ін.), борщі. Лавровий лист надає пікантності другим стравам з баранини, телятини, свинини, поєднується з відвареною і тушеною рибою. Гармонує з овочевими стравами з квасолі, гороху, бобів, капусти, моркви. Лавровий лист, на відміну від багатьох інших прянощів, можна додавати за 5 хвилин до готовності в перші і за 7-10 хвилин в другі страви. Норми закладки від 1-2 до 3-4 листків на порцію. Після закладки прянощі кришку закривають, з готової страви лист видаляють. Лавровий лист – незамінна пряність для виправлення смаку і запаху холодцю, страв із субпродуктів. Він використовується в харчовій промисловості при виготовленні сирів, ковбас, паштетів, тушонки, соусів, маринадів, при консервуванні рибної продукції, приготуванні майонезу, кетчупу і т.д. Він входить до складу багатьох пряних сумішей: «Хмелі-сунелі» і т.д. В домашньому консервуванні його використовують, особливо часто, при маринуванні томатів, огірків, патисонів, буряка, капусти, квасолі, грибів. В поєднанні з іншими прянощами і спеціями він надає маринадам приємний пікантний смак і своєрідний аромат. Використовують його і в соліннях, де він виконує дещо іншу функцію, він надає продукту більш ніжний смак. В Західній Європі збереглась традиція додавати лавровий лист в деякі види варення при консервуванні і в деякі солодкі страви, напої і десерти – в кулінарії.
Бренд
Еко
Склад
Лавровий лист.
Калорійність
0.00ккал
Білки
0.00г
Жири
0.00г
Вуглеводи
0.00г
Вага
10 г
Термін придатності
12 місяців
Купуючи Лавровий лист Еко сухий 10г ви заощаджуйте 1.4 грн від початкової вартості