У 1849 році брати Адольф і Едуард-Жан Куантро відкрили в місті Анже завод з виробництва ягідних лікерів. А в 1875 році син Едуард-Жана - теж Едуард - створив рецепт апельсинового лікеру, що володіє неперевершеним смаком, в складі якого одночасно використовувалися гіркі і солодкі сорти цитрусових тільки найкращих врожаїв. Три покоління сім'я Куантро зберігали в таємниці секрет виробництва своїх лікерів. У 1885 році Едуард оформляє патент на назву і форму пляшки, по якій лікер Cointreau легко пізнаваний і сьогодні. Cointreau є основою для 350-ти класичних коктейлів і представляє нові модні коктейлі Cointreau Fizz, які легко готувати вдома. Крім коктейлів також вживається в чистому вигляді і з льодом.